Pitchen tijdens een SAM netwerkbijeenkomst, een belevenis!

Loopbaankandidaat Marcel Steenbeek woonde voor de eerste keer een SAM netwerkbijeenkomst bij om te pitchen. Hij schreef een blog over deze ervaring.

Pitchen in Roermond bij SAM?  Een belevenis!

Van mijn loopbaanadviseur had ik al enthousiaste verhalen gehoord, nu heb ik het zelf mogen ervaren: een SAM netwerkbijeenkomst!!

En voor mij niet als toeschouwer maar gelijk als pitcher! Niet eerst even een keer sfeerproeven maar gelijk voor een volle enthousiaste zaal met HR-professionals.

Toen ik onverwacht deze zomer weer beschikbaar kwam voor de arbeidsmarkt had ik niet kunnen vermoeden dat ik mijn debuut kon maken in het theater van Roermond. Wel even heel iets anders dan het promoten van een product of dienst voor een groep mensen zoals ik wel vaker had gedaan. Nee dit keer moest ik mezelf ‘verkopen’ en dat is verdraaid spannend.

Na het opstellen van een nieuw actueel en modern CV moest er nu ook een pitch komen voor het SAM netwerk. Na veel herschrijven en nog meer oefenen kwam er een krachtige pitch van 1,5 minuut.

Tsja, en wat doe je aan voor een volle zaal? Na overleg met Ad heb ik besloten bij deze presentatie dit keer géén kostuum en stropdas te dragen (Ad: “Bij SAM gaat het er heel informeel aan toe!”).

Voor wie nog nooit bij een SAM netwerkbijeenkomst is geweest: de energie en het enthousiasme giert vanaf de eerste minuut door de zaal, aangewakkerd door het enthousiast en goed op elkaar ingespeelde duo Ad & Sjaak, dat iedereen verwacht en onverwacht erbij betrekt.

Zie daar als pitcher maar eens je focus te bewaren…..  

Voor mij heeft mijn pitch en de netwerkbijeenkomst in ieder geval goede en waardevolle contacten opgeleverd, bovendien een mooie sessie bij de gemeente Oss, onder leiding van Karin Vos.

Ik ben op dit moment beschikbaar en sta open zoals gepresenteerd in mijn pitch voor een dienstverlenende, coördinerende en/of commerciële functie in de zakelijke dienstverlening, ICT of techniek in het bedrijfsleven of bij de overheid.

Ik sta altijd open voor nieuwe connecties op Linkedin.

Klik hier om mijn Linkedin-profiel te bekijken

Ik dank SAM voor de geboden kans om te pitchen en bedank de deelnemers aan de netwerk voor deze aandacht en positieve feedback in Roermond, maar ook in de weken daarna.

Wil je een keer een kopje koffie met mij drinken om nader kennis te maken?

Groet, Marcel

Marcel Steenbeek tijdens zijn SAM-pitch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *