Remco: “Pitchen bij SAM, en dan …… ??”

In zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging pitchte docent Remco van Gils voor 90 HR professionals van het SAM Netwerk. Nieuwsgierig wat zijn pitch hem opleverende? Lees dan zijn enthousiaste en inspirerende blog:

REMCO: Dinsdag 26 maart 2019, de dag waarop ik mocht Pitchen op het SAM Netwerk. Tijdens de vorige bijeenkomst – waar ik als toeschouwer aanwezig was, ter voorbereiding van mijn pitch – had ik het positieve effect gezien van het pitchen voor dit netwerk. Door jezelf krachtig voor te stellen en concreet aan te geven wat je zoekt, kan dit netwerk je helpen naar je volgende baan of interessant gesprek. Samen met Anita Muijs, mijn loopbaancoach, had ik mijn pitch voorbereid.

Door jezelf krachtig voor te stellen en concreet aan te geven wat je zoekt, kan dit netwerk je helpen naar je volgende baan of interessant gesprek.

Met wat klamme handjes en een verhoogde hartslag wachtte ik mijn beurt af om te pitchen. Mijn voorgangers slaagden in hun pitch. Zij kregen verscheidende aanbiedingen en direct werden er contacten met hen gelegd.

Mijn beurt…

Voorzitter Ad Smets stelt mij voor aan het netwerk. Door zijn luchtige manier van praten en handelen zakken de zenuwen al een stuk. Na zijn introductie steek ik van wal. Terwijl ik mijn pitch houd, kijk ik de zaal rond en denk bij mijzelf: “wat gaat dit mij opleveren? Kunnen zij mij echt helpen? Zoveel onderwijsmensen zitten er hier toch niet bij?” Mijn gedachten worden al snel te niet gedaan als de eerste mij complimenteert met mijn pitch en mij graag opzoekt. Ook anderen geven complimenten voor mijn pitch of hebben adressen of contactpersonen voor mij. Ik ga weer zitten en kijk uit naar de pauze om daar echt te gaan netwerken.

Vol passie pitcht Remo voor een volle zaal

In de pauze moet ik eerst wat spanning kwijt en wil even naar het toilet. Onderweg spreken al meerdere mensen mij aan. De eerste contacten schrijf ik in mijn notitie boekje. Na het toilet bezoek even snel een kopje koffie en een gebakje. Ik heb eigenlijk geen tijd om er van te genieten. Ik word wederom aangesproken door verschillende mensen. Zij geven complimenten over mijn pitch, of voorzien mij met nog meer adressen. Sommigen zijn zo vrij om zelf wat namen in mijn notitie boekje te schrijven, zodat ik nog een slokje koffie kan nemen.

De CEO van Onderwijsgroep Tilburg, Fred van de Westerlaken, die de SAM netwerkbijeenkomst formeel opende, meldde aan de volle zaal dat hij onder de indruk was van mijn pitch en bood mij aan om op gesprek te komen bij hun organisatie. Geweldig toch?!

Ook tijdens de netwerklunch spreek ik nog mensen of klampen mensen mij aan. Mijn notitieboekje raakt gevuld met namen van scholen, instellingen en personen waarmee ik contact kan opnemen.

In de dagen erna ben ik druk met mailen en bellen. Op sommige scholen is mijn naam al genoemd en ben ik van harte welkom. Anderen zijn blij met het telefoontje en plannen graag een gesprek. Zodra je het SAM netwerk noemt, is men enthousiast en willen ze je graag ontmoeten.

De weken erna ben ik druk met mijn afspraken en meeloopdagen. Ik zie veel, spreek verschillende personen en neem een hoop bagage mee. Bagage waar ik thuis mee aan de slag ga. Door de gesprekken en meeloopdagen krijg ik steeds concreter wat ik zoek en wat ik wil.

“Wie heeft er een tip voor Remco?” vraagt SAM-voorzitter Ad Smets aan de zaal

Dankzij het SAM netwerk ben ik terecht gekomen op Basisschool de Duizendpoot in Oosterhout. Daar werd ik enthousiast ontvangen en had ik een gezellig kennismakingsgesprek. Ik werd direct uitgenodigd om een dag mee te lopen en of ik mogelijk interesse had om daar te komen werken.

De meeloopdag was fantastisch. Deze school voelde als de nieuwe plaats in mijn carrière. De directie en het team was even enthousiast. Dinsdag 14 mei zit ik weer met de directie aan tafel. We gaan het contract bespreken.

Pitchen bij Sam.. en dan??

Het antwoord is simpel: als je gaat pitchen gaat er een wereld voor je open. Het is aan jou wat je er mee doet. Ik heb nog niet eens al de adressen gebeld. Maar de contacten die ik heb benaderd hebben mij allemaal iets gebracht. Hetzij inspiratie voor mijn visie op onderwijs, dan wel een goed gesprek met iemand over mijn loopbaan.

“Als je gaat pitchen bij SAM gaat er een wereld voor je open”

SAM Netwerk bedankt voor jullie hulp. Dankzij SAM heb ik mijn volgende stap in mijn loopbaan gevonden!

Remco van Gils

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *