Merkwaardig dat NETWERKEN niet in ons HBO-studie pakket zit….

Tessy Haest, studente HRM (Avans Hogeschool – Breda), woonde in het kader van haar stage bij Amphia Ziekenhuis een SAM netwerkbijeenkomst bij en blogt: “Netwerken zit niet in ons lesprogramma! Jammer, want alle jonge talenten moeten zo vroeg mogelijk beginnen met NETWERKEN. SAMen netwerken is de toekomst!”

TESSY: Dinsdagochtend 26 maart zat ik al vroeg in de auto, samen met een collega van mij van het Amphia Ziekenhuis, onderweg naar Tilburg voor de SAM Netwerkbijeenkomst. Ik bestormde mijn collega met vragen over het SAM Netwerk. Mijn collega werd er misschien een beetje gek van, maar ik was benieuwd. Ik was benieuwd naar wat er komen ging, benieuwd naar de sfeer en benieuwd naar wat die ochtend mij te wachten stond. Eerder was ik niet bekend met het SAM Netwerk, maar na dinsdagochtend 26 maart ben ik ambassadeur geworden. Wat een gaaf netwerk!

Ik ben er direct ‘ambassadeur’ van het SAM Netwerk geworden!!!

Samen met mijn collega nam ik plaats in een bioscoopzaal. Normaal is dit dé plek waar je wat achteroverleunend in een stoel zit. Geloof mij, ik zat na een half uur al op het puntje van mijn stoel! De ochtend werd gestart met het matchmoment. Hierin kregen kandidaten de kans om, voor een volle zaal met mensen uit verschillende organisaties, te pitchen. Toen kwam bij mij het moment van verbazing en enthousiasme. Na elke pitch waren er al meteen 4 à 5 mensen die opstonden en mogelijk iets voor de pitchende kandidaat zouden kunnen en willen betekenen. Ik had de neiging om zelf ook op te staan en te gaan pitchen….

Na een paar inspirerende uren was het tijd voor een pauze. Het moment waarop ik dacht alle indrukken even rustig op mij ik te laten werken. Nou, mooi niet dus! Ik raakte in gesprek met heel wat mensen die afkomstig waren van diverse organisaties uit verschillende branches. Het netwerken was nét werken. Hoe mooi is dat?

Lunch, pauze? Niks ervan, netwerken is nét werken!

Na afloop besefte ik eigenlijk pas hoe inspirerend netwerken is en dat het eigenlijk best gek is dat studenten als ik daar nog niet veel van meekrijgen. Netwerken biedt juist jonge talenten nieuwe kansen en uitdagingen voor in de toekomst. Ik als studente ben dan ook van mening dat alle jonge talenten zo vroeg mogelijk moeten beginnen met netwerken:
SAMen netwerken is de toekomst!

Ik dank het SAM netwerk voor deze unieke ervaring als studente. Hopelijk zien we elkaar nog eens terug!


Tessy Haest

Studente Human Resource Management Avans Hogeschool Breda & HR-stagiaire Vitaliteit & Talent bij Amphia Ziekenhuis

klik hier voor mijn Linkedin-profiel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *