Laborante pitcht bij SAM in haar witte laboratorium-jas

Tijdens de voorbereidingen voor haar elevator pitch dacht Esther: “Hoe kan ik op het netvlies blijven hangen bij het publiek? Ik trek m’n witte laboratorium-jas aan!!!”

Na afloop vroeg SAM of Esther een blog wilde schrijven over haar eerste ervaring bij het SAM Netwerk.

Esther: Met mijn labjas, een dosis spanning en een portie enthousiasme vertrok ik op 29 november naar de SAM bijeenkomst.
Na een relaxte reistijd kwam ik aan bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven en werd ik hartelijk ontvangen door het ontvangstcomité Ad en Sjaak.
Onder het genot van een kopje koffie maakte ik een praatje met een aantal netwerkers/recruiters waarna we met zijn allen naar de zaal gingen. Na een welkomstpraatje van Ad en een pitch, hoorde ik opeens mijn naam. Oef, nu was het mijn beurt. Daar stond ik dan in mijn witte labjas voor al die mensen. Spreken voor een groep onbekende mensen en in het middelpunt van belangstelling staan in niet zo mijn ding maar ik zette mijn schouders eronder en ging van start. Door mezelf te zijn en met een dosis humor moet ik toch een heel eind komen. En stiekem viel het eigenlijk wel mee!
Allemaal bedankt voor het luisteren naar mijn pitch en de contacten die het mij tot nu toe heeft opgeleverd. Ik heb het als een waardevolle dag ervaren, netwerken is echt leuk!

Voor degene die niet aanwezig waren en willen weten wie ik ben en wat ik zoek lees dan vooral verder:
Ik zal mij even kort voorstellen, ik ben Esther van Veen, 37 jaar en woonachtig in Raamsdonksveer.

Waar ben ik goed in?
Ik ben een ervaren laborante en voer in het bijzonder DNA onderzoek uit voor de diagnostiek van plantenziekten en –plagen bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Daarnaast ontwikkel en implementeer ik “nieuwe” methoden in het laboratorium. Ik voer dus zeker niet alleen experimenten uit maar ontwikkel, valideer en interpreteer ze ook.
Ik kan erg goed nauwkeurig en gestructureerd werken. De kernwoorden die bij mij passen zijn onderzoeken, puzzelen, uitzoeken van informatie.

Wat zoek ik?
Mijn missie is om door middel van DNA onderzoek in het laboratorium mensen te helpen.
Dit kan ik bijvoorbeeld doen door een tijdige diagnose van baarmoederhalskanker te geven, mee te werken aan de ontwikkeling van een vaccinatie of medicijn of door bestrijding en preventie van infectieziekten ten behoeve van de volksgezondheid. Maar ook door forensisch laboratoriumonderzoek te doen bij de politie waardoor ik een bijdrage kan leveren aan het waarborgen van veiligheid/openbare orde.

Wat bindt mij aan een organisatie?
Een organisatie waar samenwerken en openheid centraal staat, past als een goede labjas omdat ik deze waarden zelf ook hanteer. Ook vind ik het belangrijk dat een organisatie openstaat voor nieuwe ontwikkelingen en ideeën.

Afsluitend:
Mijn vraag is of u contacten heeft bij een laboratorium waar een bijdrage geleverd wordt aan het helpen van mensen; bijvoorbeeld, (academisch) ziekenhuis of universiteit of de politie en mij verder zou kunnen helpen?
Ik zou graag, onder het genot van een kopje koffie, een netwerkgesprek willen voeren. Onderstaand vindt u een link naar mijn LinkedIn profiel.

klik hier voor mijn Linkedin profiel

klik hier voor mijn mailadres

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *