Wilma: ik BEN ook iemand!!!

Bijdrage van Wilma Evers (gemeente Oss) – Anderhalf jaar geleden schreef Wilma een blog over nieuwe stappen in haar carrière. Ze praat ons bij over wat er allemaal op haar pad is gekomen.

Wilma Evers: December 2016 eindigde ik mijn blog als volgt:

Succes = het zetten van de juiste stappen

Nu ruim 1 ½ jaar later praat ik je graag bij over wat er allemaal op mijn pad is gekomen en
hoe nu verder ………?

Laat ik deze keer niet beginnen bij het begin
Ik neem je graag mee in wat er de afgelopen maand op mijn pad is gekomen.
Ik heb een inspiratiedag mogen bijwonen van de Vakgroep Ondersteuning. Een mooie bijeenkomst waarin de collega’s, in de loop van de dag, een ander beeld kregen van elkaar maar ook een steeds completer beeld kregen van elkaars wensen/kwaliteiten.

Na afloop stelde één van de trainers mij de volgende vraag: “Mag ik weten wie jij bent?

Ik stelde me voor en vol passie begon ik te praten over wat er de afgelopen jaren allemaal op mijn pad is gekomen. Hoe ik mezelf heb ontwikkeld, maar ook welke uitdagingen ik nog in de toekomst wil aangaan. Ze voelde zich, om een of andere reden, geroepen om me aan te geven dat ze mij ook zeker in een andere rol ziet en dat ze, met mijn toestemming, dit kenbaar wil gaan maken.

De deur staat op dit moment op een kiertje en dat kiertje heb je nodig om wie weet wanneer, weer een nieuwe uitdaging aan te gaan. Steeds vaker merk ik dat mensen me weten te vinden: voor een luisterend oor, voor een helpende hand, ik mag meedenken, meepraten en mee beslissen, hoe leuk is dat. Mensen leren je kennen, weten wat ze aan je hebben en vinden het fijn dat je aandacht voor ze hebt. Niet alleen binnen mijn eigen bedrijf, maar ook ver daar buiten.

De eerste stap
Het is fijn dat mensen dat zien en voelen. Het is zeker ook fijn dat het nieuwe uitdagingen biedt. Ieder zal op zijn eigen manier verder ontwikkelen, maar de deur kan niet altijd op een kiertje staan. Zo nu en dan moet je deze ook zelf een zetje geven zodat deze wijd open gaat. Laten we eerlijk zijn hoe groot of hoe klein het succesje ook is, het is niet alleen een kwestie van de juiste stappen zetten, maar van de eerste stap zetten. De eerste stap naar een mooie uitdaging, het blijft spannend, het maakt je misschien onzeker, het kost heel veel energie, maar het levert altijd iets op. Zo kan ik met trots zeggen dat steeds meer mensen mij weten te vinden en ik niet alleen iemand mag zijn, maar inmiddels ook iemand ben.

Toelichting SAM: Tijdens de SAM Workshop ‘Heb Lef & Leef’ waar Wilma bij aanwezig was gaf de voorzitter van de Stichting SAM, Ad Smets, in zijn inleiding aan dat het ongelooflijk goed is dat mensen durven te pitchen tijdens een van de netwerkbijeenkomsten die SAM organiseert. Omdat Wilma tijdens de netwerkbijeenkomst bij de gemeente Weert had gepitcht vroeg de voorzitter aan Wilma om aan te geven wat het pitchen haar had gebracht en hoe haar carrière tot nu toe liep. Wilma: “Ik heb het echt heel inspirerend en leerzaam gevonden om te pitchen. Binnen de gemeente Oss heb ik diverse reacties gehad en ik kon heel goed aangeven hoe ik mijn carrière voor de toekomst zag. Door te pitchen – de goede voorbereiding –  wist ik heel duidelijk mijn focus te verwoorden. Ik vind het nog steeds heerlijk om bij deze mooie gemeente te werken echter ik ben ongelooflijk gelukkig dat ik dit nu kan combineren met mijn eigen bedrijf. En dat loopt als een tierelier. Ik heb in 2018 al tientallen ceremonies mogen ontworpen en leiden, zowel trouwpartijen en afscheidsceremonies. Voor jullie staat een bijzonder blij en content mens!”

lees hier de blog van Wilma Evers waarin ze o.a. vertelt over haar nieuwe passie. Naast haar werkzaamheden bij de gemeente Oss runt zij Wilma Evers Ceremoniedesign & Begeleiding. Met heel veel passie maakt ze van een ceremonie een persoonlijke beleving.  Wilma: “Met enthousiasme luister ik naar jullie verhaal en zorg ervoor dat jullie trouwceremonie een onvergetelijk moment wordt.  Graag wil ik jullie laten voelen hoe waardevol  een persoonlijke afscheidsceremonie kan zijn, dat laatste belangrijke moment dat je met je dierbare kunt delen.”

                                                         Wilma Evers tijd de SAM Workshop ‘Heb Lef & Leef!’

1 thought on “Wilma: ik BEN ook iemand!!!

  1. Karin Vos

    Trots dat wij onze Wilma tot het Osse Mobiliteitsteam mogen rekenen. Juist de ruimte en de verkenning geeft niet alleen haarzelf maar ook onze klanten nieuwe mogelijkheden!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *