Sandra Graus: “Ik nam de regie in eigen hand!”

Begin 2017 hield Sandra Graus haar pitch tijdens een SAM netwerkbijeenkomst.
Sandra blogt over haar ervaringen ná haar pitch.

Enkele maanden geleden meldde ik in het SAM magazine dat ik via de netwerkbijeenkomst gematcht was aan het Amphia Ziekenhuis. Ik heb hier een half jaar op een werkervaringsplaats op de kenniskern P&O mogen meedraaien. In mijn laatste maand werd de vacature Projectleider Generiek Functiehuis vacant gesteld en werd ik door mijn leidinggevende gevraagd of ik interesse had in deze functie. Daar hoefde ik geen nachtje over te slapen, vol enthousiasme zei ik ja!

Netwerken
Inmiddels ben ik alweer 1 maand in deze functie aan de slag en heb het erg naar mijn zin. Wederom een goed voorbeeld wat netwerken oplevert!

Maar ook bereid zijn in jezelf te inventariseren via een werkervaringsplaats. Mijn omgeving vond het vreemd dat ik “gratis” ging werken met mijn rijke werkervaring, en toch ben ik blij dat ik deze stap heb gezet. Wanneer je de keuze maakt een switch te maken in je loopbaan, sluit je werkervaring vaak niet voldoende aan bij je nieuwe ambitie. Je kan dan nog langer thuis gaan zitten en de frustraties laten oplopen wanneer er weer een afwijzing volgt op een sollicitatie of je neemt de regie zelf in handen!!

En dat betekent dat je er op uit moet gaan, uit je comfortzone moet treden, achter de pc vandaan moet komen. Dat voelt onzeker in het begin (zeker wanneer je in een zaal vol HR professionals de microfoon onder je neus krijgt ), maar levert vervolgens veel voldoening en zelfvertrouwen op die niet ongezien zal blijven!   

Sandra Graus

klik hier voor de eerdere blog van Sandra ‘Mijn PITCH werd een MATCH!’

Nawoord SAM: Wij wensen Sandra enorm veel succes toe. Wij danken Amphia voor het feit dat ze als werkgever heeft willen meewerken aan deze werkervaringsplaats. Uiteindelijk leverde dit een prachtige kandidaat op waardoor er kosten voor werving gespaard werden. Graag nodigen wij andere organisaties uit om ook werkervaringsplaatsen / klussen te creëren. Geef die gerust door aan de SAM Regiopool en o.a. ook via dit matchsysteem kunnen we snel passende kandidaten zoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *